2018. április 22-29-ig

2018.04.21 08:01

1.Ma /  vasárnap van a Hivatások világnapja a kispapnevelés céljaira gyűjtjük a perselyadományainkat.Imádkozzunk papi hivatásokért és a kispapokért,papokért.

 

2.Kedden és szerdán  a Belvárosi templomban a reggeli szentmise fél órával korábban reggel 7 órakor lesz,mivel itt lesz az Országos Katekumenátus Konferencia.

 

3.A Fogdalmi templom felújtásával kapcsolatos tervismerető lesz a Boldog Gizella Katolikus Iskola könyvtárában április 25 –én szerdán este 7 órakor.Szeretetettel várjuk a  Plébániai Tanácsosi Testület tagjait a lelkiségi és imacsoportok képviselőit és mindazokat akik jószándékkal viszonyulnak a templomfelújításhoz,amelynek lehetőségét előre is köszönjük a Püspökségnek,hogy a pályázatot benyújtották és megnyerték,mert a beázások nyomai nagyon látsznak.  

 

4.Az első áldozással kapcsolatban tartunk szülői értekezletet április 16-án csütörtökön  17.30-kor a Belvárosi templomban . Szeretettel várunk mindenkit!

 

5.Az első gyónók hálaadó szentmiséje jövő vasárnap április 29-én a 9 órás szentmisében lesz a Fogadalmi templomban.

 

6.Május 1-jén avatjék boldoggá Szombathelyen  Brenner János atyát,akit fiatalon megyikoltak. Zarándokutat szervezünk  reggel 5 órai indulással.Még van néhány hely kérjük jelezni a részvételi szándékot a plébánián 3000 Ft befizetésével minél hamarabb. Ebben  a költségben egy szerény vacsorát is beterveztünk hazafelé jövet.

 

7.Pécs - Máriagyűd-i gyalogos zarándoklat május 12 –én szombaton lesz. Indulás reggel 6-kor a Széchenyi térről, az útiköltség 1200.- Ft/fő,  ministránsoknak, hittanosoknak  ingyenes. A jelentkezni a plébánián lehet hivatali időben. 

 

8.Magyarországon az általános iskolák hatodik és nyolcadik évfolyamán tanuló diákok évek óta az Oktatási Hivatal által szervezett kompetenciamérésben vesznek részt matematikából és szövegértésből. A hivatal idén egy listát tett közzé a legjobb általános iskolákról, amelyek diákjai az elmúlt öt évben folyamatosan jó teljesítményt nyújtottak. Ezen a listán szerepel a mohácsi Boldog Gizella Katolikus Iskola és Óvoda az első 20 helyezett között. Gratulálunk z elért eredményhez

Óvodai beiratkozások: Szent Ferenc Katolikus Óvoda és a Park Utcai Katolikus Óvodában, április .23.-24. (hétfő, kedd) 08:00-17:00 óra között.

 

9.Már előre hirdetjük,hogy május 18-19-én a Pécsi Egyházmegyével együtt missziós napot tartunk a városi programhoz csatlakozva.Pénteken este 6 –kor a Batrában Dr Csókay András tart előadást, szombaton 10-15 óráig részt veszünk a szomszéd ünnepen  a Sokac révnél,majd délután  fél 4 –kor  a Nepomuki ünnepen,amelyet püspök úr tart, ill.  du.4 - 5 ig lesz  Ivancsits koncert a Milleniumi emlékműnél.

 

 

Vissza

Elérhetőség

Mohácsi Római Katolikus Plébánia
7700 Mohács,
Szent Mihály tér 8.

69/322-866
30/602-77-20

Mohácsi Római Katolikus Plébánia © 2013-2017 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode