Hirdetés | 2017. december 10-17-ig

2017.12.09 14:29

1.Adventi időszakban Rorate(Hajnali) miséket tartunk  minden kedden és csütörtökön a  Fogadalmi templomban reggel fél 7 –kor, utána agapéra, szeretetvendégségre várunk mindenkit a Közösségi házba Színház utca 1-be, ahol a  Karitász munkatársak szolgálnak.

Jöjjünk el minél többen. A hittanos gyerekek csoportjait is beosztottuk, lehetőség szerint legalább akkor hozzuk el gyermekeinket. A jövő héten december 12-én kedden a városi iskolák  8.osztályosai (bérmálkozók) december 14 –én  csütörtökön a Boldog Gizella : 3. és 4.osztályasait várjuk, szolgálatra is.            

2.Szállást keres a Szent Család! Minden nap délután 5  órakor találkoznak az adott helyen.

3.Már előre hirdetjük, hogy  az adventi lelkigyakorlat december 15 - 17 –ig, péntektől vasárnapig  tart. Pénteken a Zárdában ,szombaton és vasárnap a Fogadalmi templomban lesznek a szentmisék este 6 órakor, előtte egy órával gyónási lehetőség. A lelkigyakorlatot tartja Barics Gábriel bicsérdi plébános. Végezzük el minél többen a karácsonyi szentgyónást, ne az utolsó pillanatra várjunk!

4.Az első gyónók és áldozók lelkinapja december 16. szombaton  9:00-11:30 ig tart.

A napot elmélkedéssel kezdjük, amelyre a Boldog Gizella Katolikus Általános Iskolában kerül sor délelőtt 9:00 órakor. Majd a 4 . osztályosok elvégzik a karácsonyi gyónást. Ezt követően együtt átmegyünk a Közösségi házba (Színház u.1), ahol kézműves foglalkozást tartunk  A lelki nap 11:30-ig tart. Kérjük, ekkorra jöjjenek gyermekeikért a Közösségi házba.    

A bérmálkozóknak du. 3 órakor kezdődik a találkozó szintén Boldog Gizella iskola tornatermében, utána  gyónás, majd  a közösségi házban csoportos foglalkozás, és az esti 6 órás szentmisén van a  bérmálkozók bemutatása.(Ez érvényes vasárnapra. )

5.A TAKI (találd ki) rejtvény megoldást dobjuk be  a ládába, Sorsolás a jövő vasárnapi gitáros misén.

 

6.A Veled Tartok Egyesület december 10-én, és 17-én, a következő két vasárnap a 9 órai és 18 órai szentmisék után keresztény könyv és játékvásárt tart a Fogadalmi templomban. Jó alkalom arra, hogy karácsonyra lelki tartalmú ajándékot is vegyünk szeretteinknek.

December 13-án szerdán de. 10 órától Babaklub a Közösségi házban Színház utca 1-ben.

 

7.Szeretnénk kérni, hogy a hét folyamán hivatali időben jelezzék telefonon vagy személyesen azoknak a betegeknek nevét és címét, akik szeretnének karácsonyra gyónni –áldozni. December 19 –én kedden megyünk hozzájuk a délelőtt folyamán.

 

8.Már előre hirdetnénk, hogy december 24-én ádvent 4. vasárnapján délelőtt, csak a fél 8 – as mise  a püspök templomban és 9 órás szentmise  a Fogadalmiban lesz megtartva.

Szenteste  Délután 4 órakor a Belvárosiban lesz karácsonyi előesti mise pásztorjátékkal, amelyet a Boldog Gizella iskola tanulói adnak elő, ahová szeretettel hívjuk a gyermekes családokat.

 

A Fogadalmi templomban és a Zárda templomban is lesznek éjféli misék egy időben  éjfélkor. Karácsony első és másnapján vasárnapi miserend lesz.

Vissza

Elérhetőség

Mohácsi Római Katolikus Plébánia
7700 Mohács,
Szent Mihály tér 8.

69/322-866
30/602-77-20

Mohácsi Római Katolikus Plébánia © 2013-2017 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode