Hirdetés | 2017. december 3-10-ig

2017.12.02 13:43

1.Adventi időszakban Rorate(Hajnali) miséket tartunk  minden kedden és csütörtökön a  Fogadalmi templomban reggel fél 7 –kor, utána agapéra, szeretetvendégségre(zsíros kenyér tea) várunk mindenkit a Közösségi házba Színház utca 1-be, ahol a  Karitász munkatársak szolgálnak. Készségüket előre is köszönjük.

Jöjjünk el minél többen a hittanos gyerekek csoportjait  is beosztottuk, lehetőség szerint legalább akkor hozzuk el gyermekeinket, hogy nekik is legyen ilyen  élményük is, hogy Jézusért áldozatot hoznak, azzal, hogy korábban kelnek. A jövő héten december 5-én kedden  a  Park utcai Katolikus Iskola  8 . osztályát, 7- én csütörtökön a  Boldog Gizella 8.osztályát várjuk

Tehát kedden nem lesz szentmise fél 8 kor a Belvárosban és az iskola misék, sem lesznek Adventben csütörtökönként külön, jöjjünk el a rorátékra. 

2.Pénteken Szeplőtelen Fogantatás ünnepe van szentmisék reggel fél 8 –kor a Fogadalmiban és este 5 órakor a zárdában lesznek.

 

3.Szállást keres a Szent Család! A Széchenyi téri iskola 5.a és 5.b osztálya  felelevenít egy régi hagyományt. December 01 és 24 -e között házhoz visszük a Szent Családot. A befogadó családok neve címe olvasható a hirdetőtáblán. A kísérethez mindenkit szeretettel hívunk és várunk. Legyünk minél többen. Délután 5  órakor találkozunk minden nap az adott helyen.

4.Már előre hirdetjük, hogy  az adventi lelkigyakorlatunk két hét múlva de.15-17 –ig, péntektől vasárnapig  tart. Pénteken a Zárdában ,szombaton és vasárnap a Fogadalmi templomban lesznek a szentmisék este 6 órakor előtte egy órával gyónási lehetőség. A lelkigyakorlatot tartja Barics Gábriel bicsérdi plébános. Végezzük el minél többen a karácsonyi szentgyónást, ne az utolsó pillanatra várjunk!

5.A TAKI (találd ki) rejtvény sorsolása a  vasárnapi gitáros misén(most). A jövő heti rejtvényt el lehet vinni. Ne feledkezzünk meg róla a Mikulásozás közben sem..

 

6.A héten első hétfő ¾ 8 kor Szentségkitétel a Belvárosi templomban, eltétel du. 4 órakor.  Hétfőn  5 – kor szentmise  a püspök templomban, ekkor nem lesz Csendes Szentségimádás.

7.A héten több szabad miseszándék is van. Csütörtökön este a Fogadalmiban és pénteken reggel  a Fogadalmiban és este a Zárdában.

8.Aki gyermekeknek szóló Bibliát rendelt átveheti a sekrestyében ennek kedvezményes ára 3500 Ft.

9.A Veled Tartok Egyesület december 10-én, és 17-én, a következő két vasárnap a 9 órai és 18 órai szentmisék után keresztény könyv és játékvásárt tart a Fogadalmi templomban. Jó alkalom arra, hogy karácsonyra lelki tartalmú ajándékot is vegyünk szeretteinknek.

10.A Szent Erzsébet Karitász megköszöni a  sok felajánlást és hogy a csütörtöki fogadónapjukon olyan sokan eljöttek és hoztak adományokat és a rászorulók vihettek is. Azt szeretnénk kérni, hogy csak válogatott arra érdemes ruhát vigyenek oda,(mosva-vasalva) abból induljunk ki, hogy ha mi is hordanánk, akkor vigyük el másoknak felajánlásként.

11.A plébánia könyvtár a zárdában december 1-től február 28 között szünetel. Kérésre a könyvtáros elérhető a faliújságon olvasható telefonszámon.

Vissza

Elérhetőség

Mohácsi Római Katolikus Plébánia
7700 Mohács,
Szent Mihály tér 8.

69/322-866
30/602-77-20

Mohácsi Római Katolikus Plébánia © 2013-2017 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode