Hirdetés | 2017. decemberr 17-24-ig

2017.12.15 07:34

1.Adventi idő utolsó hetében is  Rorate(Hajnali) miséket tartunk  kedden és csütörtökön a  Fogadalmi templomban reggel fél 7 –kor, utána agapéra, szeretetvendégségre várunk mindenkit a Közösségi házba Színház utca 1-be, ahol a  Karitász munkatársak szolgálnak.

Jöjjünk el minél többen. A jövő héten december 19-én kedden a Park utcai Katolikus Iskola 3-4 osztályosait december 21 –én  csütörtökön a Városi iskolák : 3. és 4.osztályasait várjuk, szolgálatra is.            

2.Szállást keres a Szent Család folytatódik délután 5  órától.

3. Vasárnapeste 6 órakor a Fogadalmi templomban lesz a lelkigyakorlat utolsó estéje előtte egy órával gyónási lehetőség. Végezzük el minél többen a karácsonyi szentgyónást, ne az utolsó pillanatra várjunk!

4.A TAKI (találd ki) rejtvényt vigyünk. Sorsolás a modtani vasárnapi gitáros misén.

 

5.A Veled Tartok Egyesület december 17-én, vasárnap /ma a 9 órai és 18 órai szentmisék után keresztény könyv és játékvásárt tart a Fogadalmi templomban. Jó alkalom arra, hogy karácsonyra lelki tartalmú ajándékot is vegyünk szeretteinknek.

 

 6.December 19 –én kedden megyünk   a betegekhez  a délelőtt folyamán.

 

7.Szeretnénk kérni, hogy aki egészségesnek érzi magát a véradásra az megteheti a véradó állomáson  a héten  hétfőn, szerdán ,csütörtökön és a két ünnep között szerdán 27 –én de. 8 –12 óra között. Ilyenformán is segíthetünk embertársainkon, hogy a nemcsak a dolgaikat adjuk csak, hanem  a vérünket, hogy életeket tudjanak menteni.

 

 

8.Jövő vasárnap december 24-én ádvent 4. vasárnapján, délelőtt csak a fél 8 – as mise  a püspök templomban és 9 órás szentmise  a Fogadalmiban lesz megtartva.

Szenteste délután 4 órakor a Belvárosiban lesz karácsonyi előesti mise pásztorjátékkal, amelyet a Boldog Gizella iskola tanulói adnak elő, ahová szeretettel hívjuk a gyermekes családokat.

A Fogadalmi templomban és a Zárda templomban is lesznek éjféli misék egy időben  éjfélkor.

 

9.Karácsony első és másnapján vasárnapi miserend lesz.

 

10.Már előre hirdetjük, hogy a két ünnep között szombaton december 30 –án este 6 órakor az előesti szentmise a Zárdában lesz horvát nyelven, amelyen horvátországi horvát énekkar és zenekar szolgál. Jöjjünk el minél többen bizonyára szép lelki élmény lesz őket hallgatni. Az Igeliturgia két nyelven lesz, tehát szeretettel várjuk a magyar és német ajkú testvéreket is sokacokon kívül. Ezért másnap 31 –én vasárnap nem lesz szentmise a Zárda templomban fél 11-kor.

 

11.December 31-én vasárnap van a Szentcsalád vasárnapja. A Fogadalmi templomban a 9 órás szentmisére szeretettel várjuk a családokat, akik a mis e utána áldásban részesülnek és utána közösségi házban várjuk őket egy koccintásra, amelyhez szívesen fogadunk bor és pogácsa felajánlást. Ezt a mise előtt lehet leadni a közösségi házba a Színház utca 1- be. 

Vissza

Elérhetőség

Mohácsi Római Katolikus Plébánia
7700 Mohács,
Szent Mihály tér 8.

69/322-866
30/602-77-20

Mohácsi Római Katolikus Plébánia © 2013-2017 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode