Hirdetés | 2017. május 14 -21-ig

2017.05.14 18:17

 • A mai 9 órás szentmise keretében gyermekfoglalkozás lesz, ahol az evangélium üzenetét mélyítjük el, melyre szeretettel várjuk a gyerekeket óvodás kortól második osztályos korig.
 • Május 20-án szombaton de.10 órától  lesz a következő jegyeskurzus a Boldog Gizella iskolában .Gyülekező a plébánián Kérjük a jegyeseket, hogy a kurzuson vegyenek részt, mert ez szükséges a templomi esküvőhöz.
 • Május 21 –én  jövő vasárnap fél 11-kor lesz a  bérmálás a Fogadalmi templomban. Ezen a vasárnapon a 9 órás szentmise  a Zárdában lesz. A püspök templomban ekkor nem lesz reggel szentmise, hogy a falvakban tudjunk misézni még a  bérmálás előtt.
  A bérmálkozóknak próba és gyónás május 18 – án, csütörtökön du. 2 órától a Fogadalmi templomban.
  A mise utána kérjük, hogy a Tanácsadó Testület tagjait ill. az ima és lelkiségi csoportok vezetőit maradjanak  egy rövid találkozóra püspök úrral. A koccintáshoz bort és pogácsát szívesen fogadunk, a mise előtt a gyóntatóhelységben helyezhetik el.
 • Az idén az első gyónás a 3. osztályos gyerekeknek a katolikus iskolákban június 8 – án csütörtökön délelőtt lesz, az állami iskolásoknak a fogadalmi templomban június 9 –én pénteken du.2 órától. A közös ünnepük, pedig Szentháromság vasárnapján június 11-én a 9 órai szentmise keretében a Fogadalmi templomban lesz.
 • Pünkösdhétfőn Pécsen van a Közösségek ünnepe, akik szeretnének részt venni előtte regisztráljanak. Információ a Püspökség honlapján olvasható.
 • A korábbi éveknek megfelelően a valamely egyháznak felajánlható első 1%-ot a 0011-es technikai szám megjelölésével juttathatjuk a Magyar Katolikus Egyház javára. Az erről való rendelkezés nem jelent többlet adófizetést az állam részére, ugyanakkor az egyház számára komoly segítséget jelent ez az 1% az oktatási, karitatív munka folytatásához.
  Kérjük, hogy a rendelkező nyilatkozatot azok is csatolják bevallásukhoz, akiket adóbevallás készítésére köteleztek, de adófizetésük nem keletkezett. Ez azért fontos, mert a Katolikus Egyház 1%-nak számításánál a rendelkezők számát is figyelembe veszik!
  A második 1% felajánlására ajánljunk híveink figyelmébe olyan alapítványt, egyesületet, amely a helyi egyházi életet szolgálja.

Vissza

Elérhetőség

Mohácsi Római Katolikus Plébánia
7700 Mohács,
Szent Mihály tér 8.

69/322-866
30/602-77-20

Mohácsi Római Katolikus Plébánia © 2013-2017 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode