Hirdetés | 2017. odecember 31-2017. január 07-ig

2018.01.01 09:09

1. December 31-én vasárnap van a Szentcsalád vasárnapja. A Fogadalmi templomban a 9 órás szentmise után áldásban részesülnek a családok és utána közösségi házba, várjuk őket egy koccintásra.. Este 6 órakora a Fogadalmi templomban év végi hálaadás.

2.Január 1-jén a Püspök templomban reggel fél 8 kor NEM lesz szentmise. A többi templomban meg lesznek a szentmisék a rendes időben.

3.Január 6-án szombaton Vízkereszt ünnep van, parancsolt ünnep, kötelező szentmisével. A zárdában NEM lesz 10,30 .kor szentmise a többi misék a  vasárnapi rend szerint lesznek.

4.Kérnénk, hogy azok a jegyespárok, akik 2018-ban szeretnének esküdni, Újév után hivatali időben jelentkezzenek időpont egyeztetésre, a jegyes vizsgálatra a plébánostól kérjenek időpontot.

5.Nagyon sok szabad miseszándék van, kérjük jelezzék a szándékot erre a hétre akár a sekrestyében is. A további időszakokra is lehet rendelni szentmiséket.

6. A katolikusok számára az Egyház 5 parancsa előírja, hogy egyházunkat anyagi hozzájárulásunkkal is támogassuk. Régen tizedet fizettek az emberek az Egyház támogatására. Vannak most is olyan kis egyházak, akik most a jövedelmük 10%-val járulnak hozzá egyházuk fenntartásához. Ők kevesebben vannak, ezért egyenként többet fizetnek. Mi hál Istennek többen, vagyunk, ezért nekünk nem kell olyan mélyen nyúlnunk a zsebünkbe, amikor egyházunk támogatásáról van szó.  A MKPK 2005. évi határozata értelmében az egyházközségi hozzájárulás a nettó jövedelem  1% -a.  A pécsi egyházmegyében ez a pécsi megyéspüspöki döntés értelmében ez, a nettó jövedelem 0,5 %,vagyis a fele az országos előírt összegnek. Ezzel kapcsolatban összeállítottunk egy táblázatot, amelyen el lehet igazodni, hogy a jövedelem alapján milyen összegről van szó. Tehát nem az összeg egyforma, hanem, a jövedelem mértéke alapján változik. Ezáltal igazságosabb a rendszer, mert mindenki a saját jövedelmének megfelelően arányosan járul hozzá a plébánia működéshez.  Csak példaként, hozom fel azt a kategóriát, akinek pl. a nettó jövedelme (fizetés, nyugdíj) havonta 100.000,- Ft. Annak havi egyházközségi hozzájárulása ebből az összegből havonta 500,- Ft, ami éves viszonylatba 1.200.000,- Ft-os jövedelem mellett, annak 0,5  %- a, vagyis 6.000,- Ft. A kérésünk, hogy a kedves hívek keressék meg a táblázatban a saját kategóriájukat, és annak megfelelően támogassák egyházközségünket, amely csupán a hívek önkéntes adományából tartja fenn magát. Senkitől nem kérünk bérjegyzéket, vagy nyugdíjszelvényt, hanem a lelkiismeretünk szavára hallgassunk, és annak tudtában döntsünk, hogy mindenről számot kell adnunk egykor az örök Bíró előtt. Bízunk nagylelkűségükben és köszönjük mindazoknak, akik eddig is rendszeresen támogatták egyházközségünket, kérem a továbbiakban is, tegyék meg.   Be lehet fizetni a plébánián hivatali időben, átutalással, a templomból vihetünk csekket, ill. tavasszal küldünk ki csekket. Ne várják a pénzbeszedőt, hanem válasszuk a számunkra legmegfelelőbb fizetési módot.                                              

7.BÚÉK. Vagyis: Bízzuk Újra  Életünket Krisztusra! 

Vissza

Elérhetőség

Mohácsi Római Katolikus Plébánia
7700 Mohács,
Szent Mihály tér 8.

69/322-866
30/602-77-20

Mohácsi Római Katolikus Plébánia © 2013-2017 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode