Hirdetés | 2017. szeptember 3-10.

2017.09.01 20:53

  • A továbbiakban az egész napos szentségimádás minden hónap első hétfőjén lesz a Belvárosi templomban reggel 8-tól du. 4-ig. Az első szeptember 4-én hétfőn lesz. Kérem minél többen csatlakozzunk ehhez a különösen az Eucharisztikus kongresszusra való lelki felkészülés jegyében is.
  • Szeptember 1-től  a hétköznapi misék terén változás lesz. Hétfőn és szerdán továbbra is egy mise lesz, a többi napon két mise lehetőség lesz. Hétfőn du. 5 órakor a Püspök templomban előtte fél 5-től Csendes Szentségimádás, kedden reggel 7-kor Csendes szentségimádás, fél 8-kor mise a Belvárosban.  Szerdán a Belvárosban fél 8-kor. Csütörtökönként reggel iskola misék lesznek más-más templomokban. Este 5 órakor a Fogadalmiban mise, előtte fél 5-től Rózsafüzér. Pénteken reggel fél 8-kor a Fogadalmiban a halottakért, du. 5 órakor a Zárdában szentmise előtte fél 5-től csendes szentségimádás. Elsőszombatonként a Zárdában reggel fél 8-kor Mária mise, este 6 órakor a Belvárosban előesti szentmise. Akik tehetik jöjjenek el  egy-két alkalommal hétköznaponként is misére. A hirdetőtáblán ki van téve a miserend táblázat formájában, a honlapon is lehet tájékozódni. A hétre is vannak szabad miseszándékok.
  • Jövő vasárnap a fél 11-s mise nem német lesz, mert zarándoklatra mennek Gyűdre.
  • Az idén is meg lesz tartva bátai gyalogoszarándoklat szeptember 16-án szombaton. A katolikus iskolások és szüleik az iskolában a hittanosok és szüleik és mindazok, akik szeretnének részt venni az irodában jelezzék.
  • A gyalogosok reggel fél 7 után (közös imádság után) indulnak a Fogadalmi templomból Püspök atya vezetésével. A Kerékpárosok 11 órakor indulnak ugyancsak a Fogadalmi templom elöl.
  • Akik busszal mennek, ők du. 1 órakor indulnak, a délután 3 órakor kezdődő szentmisére. A felnőttek 500 Ft befizetésével jelentkezhetnek a gyerekeknek a plébánia fizeti. Azok is jelezzék akik gyalog mennek, de a mi buszunkkal szeretnének visszajönni.
  • Vasárnap vannak a katolikus iskolásoknak az évnyitó szentmiséi. A 9 órás a Parkosoké, a Boldog Gizella és a Szent Ferenc óvodásoké az este 6 órai szentmise. Szeretettel várjuk erre a szülőket is.
  • A városi hittanosoké szeptember 17-én vasárnap a de. 9 -i szentmise iskolatáska megáldással.
  • Azok a gyermekek akik első gyónásra első áldozásra és bérmálásra készülnek amennyiben nem a katolikus iskolába járnak egy délutáni szentségfelkészítő hittanon is részt kell vegyenek a volt Kolping Művészeti Iskolában a Szinház utca 1-ben a Fogadalmi templom mögött, kéthetente egy  alkalommal. A katolikus iskolásoknak az iskolában van meg a 2. hittanórában a felkészítés. A vasárnapi szentmisére járás még előfeltétele a szentség vételének. Kapnak miselátogatási igazolványt, amit a mise után  a mellékoltárnál írathatnak alá.
  • A felnőttek számára szeretnénk meghirdetni katekumenátust, ami felkészít a felnőtt keresztény életre. Azok jelentkezését várjuk, akik nincsenek megkeresztelve, vagy kiskorban meg lettek keresztelve de nem voltak elsőáldozók bérmálkozók. Különösen várjuk a katolikus iskolás gyerekek szüleit tanárait ill. hittanos gyerekek szüleit, akik szeretnének együtt haladni a gyermekeikkel a keresztény életben. Jelentkezni az irodában személyesen vagy telefonon lehet.

Miserend

Szeptember 3.

Évközi 22. vasárnap

Veni  Sancte

Püspök t.

Fogadalmi

Zárda

Fogadalmi

7.30

9.00

10,30

18.00

Szentmise

Mise: Veni Sancte /Park utca

Szentmise

Mise: Veni Sancte Boldog G.

Szeptember 4.  hétfő

Belvárosi

 

Püspök T

8-16

 

16.30

17.00

Szentségimádási nap

 

Csendes Szentségimádás

Szentmise:

Szeptember 5. kedd

 

 

Belvárosi.

 

Zárda

7.00

7.30

17.00

Csendes Szentségimádás

Szentmise

Szentmise: Rózsafüzér Társulat élő és + tagjaiért

Szeptember 6. szerda

 

Belvárosi t.

 

7.00

7.30

Rózsafüzér

Szentmise: Hálából

 

Szeptember 7. csütörtök

Püspök T

Fogadalmi

7.45

17.00

 

Iskola mise /Park 1-3

Csendes mise: Dr Hargitai Andrásné sz. Balatinácz Mária és édesapja lü.

 

Szeptember 8.
Első péntek Kisboldogasszony

 

Fogadalmi

 

Zárda T

 7.30

 

16.30

17.00

Halottakért

 

Csendes Szentségimádás

Szentmise: Tisztítótűzben szenvedő lelkekért

Szeptember 9. szombat

Szőlőhegy

Püspök T.

Ref. teml.

Belvárosi  T.

 

15.00

16.00

16.00

17.30

18.00

 

Dombi Dávid-Balogh Ágnes Máger András Bőhm Angéla

Kiss Balázs Kovács Bernadett

Rózsafüzér

Vidák János neje Mária lü. szülőkért és testvérekért

Schmidt Mártonné Erzsébet lü.

 

Szeptember 3.

23. Évk. Vasárnap

Püspök t.

Fogadalmi

Zárda

Fogadalmi

7.30

9.00

10.30

18.00

Szentmise

Szentmise  

Szentmise - magyar nyelvű

Szentmise

 

Vissza

Elérhetőség

Mohácsi Római Katolikus Plébánia
7700 Mohács,
Szent Mihály tér 8.

69/322-866
30/602-77-20

Mohácsi Római Katolikus Plébánia © 2013-2017 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode