Hirdetés | 2018. február 25-március 3-ig

2018.02.25 07:57

1. Keddenként reggel 8–tól este 8 –ig Szentségimádási napunk van a Belvárosi templomban.

2. Csütörtökön este fél 7-kor JEGYESOKTATÁS  a Közösségi Házban, Színház u. 1.

 

3. Vasárnap gyűjtünk a Katolikus intézmények javára, a templom bejáratánál lévő
    ládikóba.   
Az erre szánt adományaikat oda helyezzék. Előre is köszönjük nagylelkű adományaikat.

 

4.Találd ki rejtvény sorsolás jövő a 9-es misében lesz a következő vasárnap. Ne felejtsünk el a rejtvényeket bedobnia ládikóba..

 

5.Akik szeretnének a Mihalec Gábor: Megcsalás nélkül című könyvből rendelni, kérem jelentkezzenek jövő vasárnapig a sekrestyében, vagy az irodában elérhetőség megadásával. Ára, 3000Ft.

 

6.A Babaklub február 28-án 10.00 órára várja a kisgyermekes családokat, várandósokat a következő klubalkalomra, a közösségi házba Színház utca 1., ahol a nyugodt alvás lesz a téma pszichológus vendégünkkel.

 

7.A Magyar Katolikus Karitász  a szokásos „Tartós szeretet” nagyböjti élelmiszer gyűjtéshez, ami az egész ország katolikus templomaira kiterjed mi  is cstaakozunk.Ezért a következő két vasárnapon  a templom bejáratánál az erre rendszersített helyen lehet élelmiszeradományainkat ledani, hogy a Kartázs munkatásrai eljutsassák a rászorulóknak. Aki pénzzel szeretné segíteni ezt az akciót kérem a Szent Antal perselybe helyezheti el adományát.

Egyébként  március 9 –én és 10 –én a Dózsa György utcai Forzában is gyűjtenek a Karitász munkatársak  tartós élemiszert.Most is, és az  egész év folyamán várjuk a Dózsa Gy. u. 20. szám alatti Karitász Házba az adományaikat, akár élelem, működő műszaki cikk, ruha könyv, stb. csütörtöki napokon a nyitvatartásunk alatt.vA hirdető táblára a plakátokat kifüggesztettük,  az időpontokat ott még meg lehet tekinteni.

 

8. Nagyböjt péntekein keresztutat imádkozunk :

A keresztút rendje:

március 2.-án a Belvárosi templomban   lesz este 6 órakor :Veled Tartok Egyesület vezetésével    Március 9.-én a lelkigyakorlat első napján, a Zárdában délután este 5-kor, Rózsafüzér Társulat

Március 16-án Fogadalmi templom este 6 órakor

 Március 23.-án a Fogadalmi templomban este 6 órakor: Házas Hétvége
Március 30.-án Nagypénteken  a Kálvárián.

 

9.SzentatyánkMisericordia et misera kezdetű apostoli levelében továbbra is arra hív bennünket, papokat, hogy legyünk a kiengesztelődés szolgái  és a rendkívüli Szentévben tapasztalt gyümölcsök nyomán ajánlja, hogy nagyböjt 4. vasárnapjához kötve folytassuk a 24 órát az Úrnak elnevezésű kezdeményezést. Az idei esztendőben ennek időpontja március 9–10-e. Ez a mi  lelkigyakorlatunk ideje.  Mivel 9 –én  pénteken a zárdában kezdünk, ott tartanánk  a 24 órás Szentségimádást. Ezért kérem, hogy legyenek szívesek feliratkozni akár egyénileg, de lelkiségi csoportok is jelentkezhetnek, az irodában, hogy pénteken,  az esti mise után, szombaton  du. 4 óráig a zárdában szentségimádás lehessen.

10. A héten első péntek a szokásos módon misék és gyóntatás.

 

Első szombaton reggel fél 8 –kor szentmise a Zárdában a Rózsafüzér Társulat élő és elhunyt tagjaiért.

 

Szeretnénk kérni a kedves hívek segítségét abban, hogy a  Püspök templomban új és hatékonyabb fűtést tudjunk megvalósítani, ill. a Belvárosi templomban a fűtést korszerűsíteni szeretnénk, hogy kevesebb áramot fogyasszon.

 

A püspök templom fűtése több mint 900 000 Ft ba kerül, ehhez kérnénk az adományt a sekrestyésnek Teri néninek  adni. Ill a  jövő vasárnaptól kiteszünk egy perselyt a Püspök templomban és abba is elhelyezhetik adományukat, hogy minél hamarabb meg tudjuk valósítani a  fűtés cseréjét.

 

A Belvárosi templom  fűtéskorszerűsítése, több mint 7000 000 Ft- ba  kerül, kérjük, hogy a Belvárosi templomban erre a célra felállított perselybe helyezhetik el adományaikat, vagy az irodában, hivatali időben.

Ha valaki csekken fizeti be, akkor a  közleményben írja oda : fűtésre

Minden adakozónak előre is köszönjük.


 

Vissza

Elérhetőség

Mohácsi Római Katolikus Plébánia
7700 Mohács,
Szent Mihály tér 8.

69/322-866
30/602-77-20

Mohácsi Római Katolikus Plébánia © 2013-2017 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode