Hirdetés | 2018. január 28 – február 4-ig

2018.01.28 12:55

1. Kérnénk, hogy azok a jegyespárok, akik idén szeretnének esküdni, a hivatali időben január végéig jelentkezzenek időpont egyeztetésre, a jegyes vizsgálatra a plébánostól kérjenek időpontot.  A jegyes kurzus február 8 –én csütörtökön este fél 7 –kor kezdődik a Kolping Közösségi házban Színház utca 1-ben.Kérjük a jegyeseket ,akik nálunk készülnek, jöjjenek el erre az estére. Utána is csütörtökönként lesz a kurzus.

2. Keddenként reggel 8 –tól este 8 –ig Szentségimádási napunk van a Belvárosi templomban.

 

3. Szeretettel ajánlom a Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola farsangi iskolába hívogató foglalkozását elsősorban a mohácsi katolikus családoknak a figyelmébe, és azoknak is, akik értéket látnak a gyermekre figyelő, a hagyományos értékeket tiszteletben tartó nevelésben, a biztos alapkészségeket kialakító oktatásban, a színvonalas német nyelvi oktatásban, amely mellett idegen nyelvként az angol, valamint szakkörként a horvát is megtalálható.

Az érdeklődőket január 31-én, szerdán du 5 órára várja az iskolába Szerencsés Ilona, leendő elsős tanítónő. Tapasztalják meg személyesen is azt a családias légkört, ami ezt az iskolát jellemzi!"

 

4.Mivel a múlt vasárnap nem mindenkinek jutott csekk, ezért kérjük  a főbejárattól vigyenek  a táblázattal együtt, és a kategóriájuknak megfelelően fizessék be a hozzájárulást. Ha márciusig befizetik, akkor nem kell küldenünk csekket, előre is köszönjük.

 

5.Jövő vasárnap a gyertyaszentelő utáni vasárnap, amikor kérjük, hogy a kisgyermekeket hozzák el, mert áldásban részesítjük őket. A misén az óvodások is szerepelnek, énekelnek. 2. Találd ki rejtvény sorsolása a jövő vasárnapi  9-es misében lesz.

 

6.Pénteken, február 2-án Gyertyaszentelő ünnepén a pénteki miserend szerint lesznek a szentmisék reggel fél 8 –kor a Fogadalmiban és este 5 órakor a Zárdában gyertyaszenteléssel. Szombaton Szent Balázs napja reggel fél 8 –kor első szombati szentmise a Zárdában Balázs áldással. Szombati esti mise után és jövő vasárnap a misék után Balázs áldás lesz .

 

7.Máre lőre hirdetjük,hogy a Búsójárás vasárnapján, február 11-én  vasárnap az esti  6 órás szentmise a Belvárosiban lesz a betegek kenetének kiosztásával,mivel aznap a Betegek Világnapja lesz.A betegek kenetének feltétele a kegyelem állapota.

A Püspök templomban a szokásos reggeli fél 8-as mise lesz a Zárdában pedig szombaton febrár 10-én este 6 órakor lesz az előesti szentmise német nyelven.

 

A Fogadalmi templomban február 11-én vasárnap délelőtt két szentmise lesz 9-kor és fél 11-kor, és kb fél 12-kor   a téren- mivel aznap kezdődik a Házasság hete, -megáldjuk a jegyes és házaspárokat.Hívjunk másokat,a vendégekkel is el lehet jönni a misére és utáan az áldásra.

 

8. A házasság hete program keretében  február 15 –én péntekes este 6 órakor az az Ifjúsági Közpeontban lesz  egy előadás amelyet Dr Mihalec Gábor  pár és családterepeuta tart :Titkosügynök technikáka szerlemeben címmel. Erre sok szeretettel várunk mindenkit házasokat, jegyeseket, fiatalokat,középkoruakat,idősebbeket. A belépés díjtalan ,mert a pécsi egyházmegye rendezi.Jó lenne ha  megtöltenénk az IC-t. A főbejárattól Vihetünk  szórólapot,amellyel tudunk másokat is hívni.

 

Vissza

Elérhetőség

Mohácsi Római Katolikus Plébánia
7700 Mohács,
Szent Mihály tér 8.

69/322-866
30/602-77-20

Mohácsi Római Katolikus Plébánia © 2013-2017 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode