Hirdetés | 2018. május 13-20--ig

2018.05.13 17:50

1.Májusban  esténtként a szentmisék előtt,szerdán a reggeli mise előtt májusi litániát tartunk.

 

2.Az elsőáldozóknak kínál tartalmas lelki ajándékokat  a mostani vásárapon a Veled Tartok Egyesület. A Fogadalmi templomban szentmisék után van lehetőségük vásárolni.


3.Május 10-én került megrendezésre az egyházmegyei hittanverseny az állami iskolások részére. Plébániánkról két csapat indult a Brodarics és a Széchenyi téri iskola tanulói. 20 csapat közül az előkelő  2. és 4. helyezést értek el. Gratulálunk a versenyzőknek és köszönjük a felkészítő hitoktatónőknek Hajni néninek és Renáta néninek.

 

4.Május 19-én szombaton a Pécsi Egyházmegyével együtt missziós napot tartunk a városi programhoz csatlakozva.

Sajnos pénteken este 6 –kor a Batrában Dr Csókay András előadása elmarad.

 Szombaton 10-15 óráig részt veszünk a szomszéd ünnepen  a Sokac révnél,ahová jöjjünki el minél többen. A Karitasz gulyást főz és lepényt adunk hozzá, édes sütit hozhatunk és leadhatjuk a  közösbe a karitasz sátránál. Közben változatos  ügyességi és kézműves  gyerekprogramok, majd délután  fél 4 –kor  a Nepomuki ünnepségen veszünk részt, amelyet püspök úr tart, ill.  du.4 - 5 ig lesz  Ivancsits koncert a Milleniumi emlékműnél. Este 6 órakor szentmise a Belvárosi templomban,utána a  templomban az esti 6 órás mise után  Kellermayer Miklós pécsi egyetemi tanár –emeritus professzor előadása lesz. Majd a csónakosok megáldása.Bővebb információ a plakáton ill. Szórólap található a  bejáratnál.

 

5.Május 20-a Pünkösd ünnepe, vasárnapi miserend lesz a templomokban.

Május 21-én Pünkösd másnapján  Ferenc pápa elrendelése alapján, Máriát az Egyház Anyját ünnepeljük. Ezért a Püspök temploman reggel fél 8 –kor a Belvárosi templomban este 6 -.kor lesznek a szentmisék, amelyre szeretettel várjuk a jegyeseket, mert ennek a  misének a keretében lesz a  gyűrük megáldása, és utána egy agapéval zárjuk a Közösségi házban.

 

6.Az elsőáldozás május 27 –én vasárnap lesz de. 9 órakor a Fogadalmi templomban. Próba és gyónás előtte pénteken du. 2 órától lesz.Szombatra pedig várjuk a gyerekek jelentkezését, akik szeretnének menni az elsőáldozók talákozójára Máriagyűdre, ahová a püspök úr várja  az elsőáldozókat és szüleiket.

 

7.Június 3-án vasárnap lesz Úrnapja,az első gyónó és  az elsőáldozó lányokat fehér ruhába beöltözve kérjük majd virágszírom szórásra a de. 9 óra szentmise után a körmenet alatt. A szokott módon. Az első oltár a Rózsafüzér Társulaté, a 2. a Jézus Szíve Családé és a Mónikásoké. A 3. a Németeké és a 4. a Sokacok oltára.Kérem megfelelő módon készítsék elő az Úrnapi oltárokat.

 

Vissza

Elérhetőség

Mohácsi Római Katolikus Plébánia
7700 Mohács,
Szent Mihály tér 8.

69/322-866
30/602-77-20

Mohácsi Római Katolikus Plébánia © 2013-2017 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode