Hirdetés |2018. május 20-27-ig

2018.05.20 16:28

1.Májusban  esténként a szentmisék előtt, szerdán a reggeli mise előtt májusi litániát tartunk.

 

2.Az elsőáldozóknak kínál tartalmas lelki ajándékokat  még a mostani vasárnapon a Veled Tartok Egyesület. A Fogadalmi templomban szentmisék után van lehetőségük vásárolni.


3.Május 19-én szombaton a Pécsi Egyházmegyével együtt missziós napot tartottunk a városi programhoz csatlakozva. Köszönöm a szervezőknek és segítőknek a szolgálatát.

 

4.Május 21-én Pünkösd másnapján  Ferenc pápa elrendelése alapján, Máriát az Egyház Anyját ünnepeljük.Ezért a Püspök temeploman reggel fél 8 –kor a Belvárosi templomban este 6 -.kor lesznek a szentmisék, amelyre szeretettel várjuk a jegyeseket, mert ennek a  misének a keretében lesz a  gyűrük megáldása, és utána egy agapéval zárjuk a Közösségi házban.

 

5.A május 23-án, szerdán 10 órakor kezdődő babaklubban a hitfejlődésről lesz szó. Arra keressük a választ Laci atyával, hogyan tudjuk gyermekeinkben a hit elmélyülését és megélését segíteni. Szeretettel várjuk a közösségi házba a várandósokat és kisgyermekes családokat.

 

6..Az elsőáldozás május 27 –én  jövő  vasárnap lesz de. 9 órakor a Fogadalmi templomban. Próba és gyónás előtte pénteken du. 2 órától lesz a Fogadalmi templomban. Szombatra  az elsőáldozók találkozójára Máriagyűdre reggel 8-kor lesz az indulás az Arany János utcai Forza elöl.

 

7.Szeretettel hívjuk a testvéreket a 13. Mohács – Máriagyűd gyalogos és kerékpáros zarándoklatra június 2-án szombaton a Trianon okozta sebek gyógyulásáért. A gyalogosok reggel 5,30 kor indulnak a Belvárosi templomtól, a kerékpárosok 13.00 órakor a Széchenyi térről a Fogadalmi templom elöl.A zarándoklat az esti 7 órás szentmisével zárul Máriagyűdön. Jelentkezni Kaizer Zoltánnál és Palkó Zoltánnál lehet. Bővebb információ a hirdetőtáblánál olvasható.

 

8.Június 3-án vasárnap lesz Úrnapja,az első gyónó és  az elsőáldozó lányokat fehér ruhába beöltözve kérjük majd virágszírom szórásra a de. 9 óra szentmise után a körmenet alatt. A szokott módon Az első oltár a Rózsafüzér Társulaté, a 2. a Jézus Szíve Családé és a Mónikásoké. A 3. a németeké és a 4. a sokacok oltára.Kérem megfelelő módon készítsék elő az Úrnapi oltárokat.

 

9.Mivel a Plébániai Tanácsosi Testület megbízatása lejárt, ezért megújítjuk a Plébániai Tanácsosok Testületét.Szeretnénk,ha minél többen bekapcsolódnánk ebbe a folyamatba. Az első lépcső  a jelölés.A főbejáratnál található jelölő szelvényeken lehet jelölni Tanácsosnak, akit arra alkalmasnak tartunk, úgy, hogy az illető a jelölést vállalja. Fontos, hogy minden városrész és nemzetiség, és mindkét nem, férfi és nő  is, és minden korosztály  képviselve legyen.

Kritériumok: 25 év felett és 70 év alatti legyen, katolikus, elsőáldozott, bérmálkozott, misére  járó és szentségekhez járuló, ha házas, akkor egyházi esküvője legyen, gyermekeit katolikus módon neveli, a plébánia területén lakjon, szerepel a nyilvántartásunkban,vagyis egyházi hozzájárulást fizet.

A jelölő lapon a név és elérhetőség mellett jelöljék be a területet ahol az illető a szolgálatát végezné, és természetsen a jelölő is (aki a jelöl) adja meg a nevét és elérhetőségét és írja alá a lapot.

Majd a következő két hét alatt be lehet dobni a cédulát az erre a célra rendszeresített ládikóba.

Két hét letelte után kitesszük a jelöltek nevét a hirdetőblára, ha valakinek valamilyen észrevétele van, azt, ez idő alatt megteheti.

A 2 hét letelte után két egymást követő vasárnapon lesznek a választások . A választási listán meg kell jelölni azokat a személyeket akiket mi szeretnénk látni a Testületben. Majd az összesítés után feláll az új Testület, a püspök úrnak felterjesztjük jóváhagyásra és leteszik az esküjüket 5 évre.

Tehát az első lépés, hogy ajánlószelvényt vigyünk és megbeszélve a jelöltünkkel azt a két hét alatt bedobjuk a ládikóba. A jelölést felnőtt korúak tehetik, vagyis 18 év felettiek, felső korhatár nincs, tehát az idősebb korosztály is jelölhet.

 

 

Vissza

Elérhetőség

Mohácsi Római Katolikus Plébánia
7700 Mohács,
Szent Mihály tér 8.

69/322-866
30/602-77-20

Mohácsi Római Katolikus Plébánia © 2013-2017 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode