Hirdetés | 2018. május 28-junius 03-ig

2018.05.26 16:11

1.Májusban  esténként a szentmisék előtt, szerdán a reggeli mise előtt májusi litániát tartunk.

 

2.Szeretettel hívjuk a testvéreket a 13. Mohács – Máriagyűd gyalogos és kerékpáros zarándoklatra június 2-án szombaton a Trianon okozta sebek gyógyulásáért. A gyalogosok reggel 5,30 kor indulnak a Belvárosi templomtól, a kerékpárosok 13.00 órakor a Széchenyi térről a Fogadalmi templom elöl.A zarándoklat az esti 7 órás szentmisével zárul Máriagyűdön. Jelentkezni Kaizer Zoltánnál és Palkó Zoltánnál lehet. Bővebb információ a hirdetőtáblánál olvasható.

 

3.Június 3-án jövő  vasárnap lesz Úrnapja,az első gyónó és  az elsőáldozó lányokat fehér ruhába beöltözve kérjük majd virágszírom szórásra a de. 9 óra szentmise után a körmenet alatt. A szokott módon, az első oltár a Rózsafüzér Társulaté, a 2. a Jézus Szíve Családé és a Mónikásoké. A 3. a németeké és a 4. a sokacok oltára.Kérem megfelelő módon készítsék elő az Úrnapi oltárokat.

 

4.Úrnapja előestéjén június 2-án este 5 órától csatlakozunk a világméretű Szentségimádáshoz, amely felkészülés a 2020-as magyarországi Eucharisztikus Kongresszusra.Eztért a világon 2020 helyszínen egy időben imádjuk Jézust a legmétóságosabb Oltáriszentségben. Csatlakozzunk  minél többen.

 

5.Mivel a Plébániai Tanácsosi Testület megbízatása lejárt, ezért megújítjuk a Plébániai Tanácsosok Testületét. Szeretnénk,ha minél többen bekapcsolódnánk ebbe a folyamatba. Az első lépcső  a jelölés.A főbejáratnál található jelölő szelvényeken lehet jelölni Tanácsosnak, akit arra alkalmasnak tartunk, úgy, hogy az illető a jelölést vállalja. Fontos, hogy minden városrész és nemzetiség, és mindkét nem, férfi és nő  is, és minden korosztály  képviselve legyen. Több információ a hirdetőtáblán olvasható.

Tehát az első lépés, hogy ajánlószelvényt vigyünk és megbeszélve a jelöltünkkel azt  jövő vasárnapig bedobjuk a ládikóba. A jelölést felnőtt korúak tehetik, vagyis 18 év felettiek, felső korhatár nincs, tehát az idősebb korosztály is jelölhet.

 

6.Erős Anna gyógykezelésére és a család megsegítésére a Karitász még ezen a vasárnapon várja az

adományokat a  Fpgadalmi templom bejáratnál lévő dobozba. Ill. csekket is vihetünk, vagy átutalással is segithetünk, de a megjegyzés rovatba írjuk oda : Erős Anna részére. Az eddigi adományokat is szeretettel köszönjük.

 

7.Már előre hirdetjük, hogy Jézus Szive ünnepén a Jézus Szíve Család szervezésében Szentségimádási óra lesz a Zárdába az esti mise előtt du. 4 órától.

 

Vissza

Elérhetőség

Mohácsi Római Katolikus Plébánia
7700 Mohács,
Szent Mihály tér 8.

69/322-866
30/602-77-20

Mohácsi Római Katolikus Plébánia © 2013-2017 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode