Hirdetés |2018 március 4- 11-ig

2018.03.03 20:29

1. Keddenként reggel 8–tól este 8 –ig Szentségimádási napunk van a Belvárosi templomban.Most kedden reggel fél 8 –kor püspöki szentmise lesz a Belvárosiban ,mert  papi rekollekció van.

2. Csütörtökön este fél 7-kor JEGYESOKTATÁS  a Közösségi Házban, Színház u. 1.

 

3. A Katolikus intézmények javára, majdnem 170 000 F jött össze köszönjük, minden adakozónak.

 

4.Találd ki rejtvény sorsolás  a 9-es misében lesz a következő vasárnap. Ne felejtsünk el újat vinni.

 

5.A Magyar Katolikus Karitász  a szokásos „Tartós szeretet” nagyböjti élelmiszer gyűjtéshez, ami az egész ország katolikus templomaira kiterjed mi  is cstaakozunk.Ezért most és a következő vasárnapon  a templom bejáratánál az erre rendszersített helyen lehet élelmiszeradományainkat ledani, hogy a Kartász munkatásrai eljutsassák a rászorulóknak. Aki pénzzel szeretné segíteni ezt az akciót kérem a Szent Antal perselybe helyezheti el adományát.

Egyébként  március 9 –én és 10 –én a Dózsa György utcai Forzában is gyűjtenek a Karitász munkatársak  tartós élemiszert.A hirdető táblára a plakátokat kifüggesztettük,  az időpontokat ott még meg lehet tekinteni.

 

6.Szeretnénk kérni a kedves hívek segítségét abban, hogy a  Püspök templomban új és hatékonyabb fűtést tudjunk megvalósítani, ill. a Belvárosi templomban a fűtést korszerűsíteni szeretnénk, hogy kevesebb áramot fogyasszon. Az erre a célra kitett perselybe helyezhetik el adományaikat vagy a sekrestyésnek Teri néninek  lehet adni., ill. irodában, hivatali időben lehet befizetniHa valaki csekken fizeti be, akkor a  közleményben írja oda : fűtésre . Minden adakozónak előre is köszönjük

7. Nagyböjt péntekein keresztutat imádkozunk :A keresztút rendje:

Március 9.-én a lelkigyakorlat első napján, a Zárdában délután este 5-kor, Rózsafüzér Társulat

Március 16-án Fogadalmi templom este 6 órakor

 Március 23.-án a Fogadalmi templomban este 6 órakor: Házas Hétvége
Március 30.-án Nagypénteken  a Kálvárián.

8.Március 9-11 ig ,péntektől- vasárnapig tart a  nagyböjti lelkigyakorlatunk .Pénteken a Zárda templomban, szombaton és vasárnap a Fogadalmiban lesznek a szentmisék elmélkedéssel, este 6 kor, előtte 5 órától gyónási lehetőség. A lelkigyakorlatot tartja Petkó Tamás szekszárdi plébános.

A 3 – 4.osztályos gyermekek részére nagyböjti  lelkinapot szervezünk.

 Ennek helye ideje Március 9 péntek 15:30 Kolping ház. Az elmélkedés után, a 4. osztályosoknak gyónás, majd kézműves foglalkozás lesz. A 3. osztályosoknak az elmélkedés után kezdődik a kézműves foglalkozás.  Kérjük, 17 órára jöjjenek a gyerekekért.  Kérjük, ha kérdése van, keresse gyermeke hitoktatóját.

A bérmálkozók szombaton du. 3 órára jöjjenek a Közösségi házba, elmélkedés, gyónás , foglakozás és az esti misén lesz a kiválasztásuk a bérmálás szentségére. A szentségekhez járulóknak ez kötelező program.

9.Szentatyánk arra hív bennünket, papokat, ogy nagyböjt 4. vasárnapjához kötve folytassuk a 24 órát az Úrnak elnevezésű kezdeményezést. Az idei esztendőben ennek időpontja március 9–10-e. Ez a mi  lelkigyakorlatunk ideje.  Mivel 9 –én  pénteken a zárdában kezdünk, ott tartanánk  a 24 órás Szentségimádást. Ezért kérem, hogy legyenek szívesek feliratkozni akár egyénileg, de lelkiségi csoportok is jelentkezhetnek,  hogy pénteken,  az esti mise után tol, szombaton  du. 4 óráig a zárdában szentségimádás lehessen. Jelentkezési lap a főbejáratnál.

 

Vissza

Elérhetőség

Mohácsi Római Katolikus Plébánia
7700 Mohács,
Szent Mihály tér 8.

69/322-866
30/602-77-20

Mohácsi Római Katolikus Plébánia © 2013-2017 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode