Veled Tartok Egyesület

2010. október végén 16 lelkes fiatallal megalapítottuk a Veled Tartok Közhasznú Egyesületet, amelyet 2011. decemberében be is jegyeztek. Az Egyesület célja, hogy alulról jövő kezdeményezéseket felkaroljon és a mai kor emberét segítsük a személyes, a közösségi és hitbeli fejlődésében, bízva abban, hogy az Egyházat és a mai társadalmat közelebb hozzuk egymáshoz.
Az Egyesület eddigi tevékenységei közül kiemelendő az élő nagyságú Betlehem felállítása, a Mohácsi Katolikus Falinaptár elkészítése és a város ministránsainak összefogása. Itt külön szeretnénk megköszönni mind a magánszemélyek, mind az intézmények és vállalkozók, vállalkozások adományait és támogatását, s legfőképp, hogy velünk tartottak.
Az Egyesület honlapját itt érhetjük el: www.veledtartok.hu

Az életnagyságú Betlehem átadásakor elhangzott beszéd az Egyesület elnökétől, Kresz-Gundrum Ágotától:

Építkezni gyűltünk össze, a Veled Tartok Egyesület tagjai és szimpatizánsai szombat reggelén. Csapatépítő tréningre, mondhatnám a divatos menedzserkifejezéssel,….avagy közösségünk építésére. Hiszen egymást csak felszínesen ismerve vállalkoztunk az egyesületen belüli közös, hosszú távú munkára.
De fizikai építkezésre is vállalkoztunk, terveink szerint egy betlehem felállítására.
Reggel imával indítottuk a napot, és a nap folyamán fülünkben csengett a reggeli zsoltár szava: „Ha az Úr nem építi a házat, az építők hiába fáradnak…..” Nagy hó, fagyott föld, süvítő szél, számos akadályozó tényező, amik próbára tehetik türelmünket, kitartásunkat, egymás iránti tiszteletünket…és egyáltalán kérdéses vajon elkészül-e a betlehem….és akkor közösségépítés helyett, csak rombolunk egymásban…és nem készül el semmi
A szegeket, kalapácsot egymásnak adogató hidegtől elgémberedett kezek; a farönköt támasztó és a fűrészt beindító mozdulatok; a tanácstalanságot kifejező s a tanácstalanságot oszlató, megoldást kereső szavak harmóniáját lassan-lassan követte a szemek csillogása, az egymásra mosolygás, s valami titkos üzenet a tekintetekben…érzed te is, tapasztalod….Valaki épít velünk és bennünk
A titkos üzenet a nap végére látható formát is nyert….az istálló közepére került a jászol, s benne Az aki épített velünk, általunk és bennünk….
Jézus életteret kér az egyesületünkben, bennünk és benned. Nem hivalkodón, kapukat döngetőn, fenyegetőn….hanem szelíden, az ember szabadságát tiszteletben tartva, finoman, suttogón….Szombaton mi hallottuk a szelíd kérést, és megtapasztaltuk ahogy Jézus megérkezik hozzánk…. közösséget alkotva…. hálát és örömöt árasztva szívünkbe….
Legyen ez az életnagyságú betlehem jele annak, hogy Jézus életteret kér magának bennünk, benned…Hozzád jöttem, és veled tartok életed minden napján … ha akarod, …. ha hiszed, …..ha engeded…

Elérhetőség

Mohácsi Római Katolikus Plébánia
7700 Mohács,
Szent Mihály tér 8.

69/322-866
30/602-77-20

Mohácsi Római Katolikus Plébánia © 2013-2017 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode